Hoe werkt een kledingbak en waarom is het belangri
kledingbak

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

Het Leger des Heils accepteert kleding, schoenen en textiel in goede staat. Dit omvat items zoals jassen, broeken, shirts, jurken, schoenen en accessoires zoals tassen en hoeden.

Beperkingen voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

Er zijn echter ook beperkingen, zoals het niet accepteren van kapotte of vervuilde kleding, ondergoed en sokken. Daarnaast worden ook geen dekbedden, kussens of matrassen geaccepteerd. Het is belangrijk om alleen items te doneren die nog bruikbaar zijn voor anderen.

Waar kan ik mijn oude kleding doneren?



Waar kan ik mijn oude kleding doneren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding te doneren in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij kledinginzamelingspunten van organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany, en de Kledingbank. Daarnaast hebben veel gemeenten ook speciale inzamelingsacties of containers waar je je oude kleding kunt achterlaten.

Wat gebeurt er met mijn gedoneerde kleding?

De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en verwerkt. Bruikbare kleding wordt vaak verkocht in tweedehandswinkels of gedistribueerd naar mensen in nood, zowel binnen Nederland als in ontwikkelingslanden. Kapotte kleding kan worden gerecycled tot nieuwe materialen, waardoor het een duurzame oplossing is voor je oude kleding.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om afval, schoenen, natte of vervuilde kleding, dekens, kussens, tapijten, en textiel met olie- of verfvlekken in de kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen de recyclingprocessen verstoren en de kwaliteit van het gerecyclede textiel verminderen.

Specifieke items die niet in de kledingcontainer mogen

Daarnaast mogen ook speelgoed, knuffels, riemen, handtassen, en ander niet-textiel materiaal niet in de kledingcontainer worden gedeponeerd. Het is belangrijk om alleen schoon, droog en draagbaar textiel in de kledingcontainer te doen, zodat het optimaal gerecycled kan worden.



Meer info: Recycling samenwerking

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en droge kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen zowel heren-, dames- als kinderkleding zijn, evenals schoenen, accessoires zoals tassen en riemen, en huishoudtextiel zoals beddengoed en handdoeken.

Niet toegestane items in kledingcontainer

Het is niet toegestaan om natte, vuile of beschadigde kleding in een kledingcontainer te deponeren. Ook textiel dat vervuild is met verf, olie of chemicaliën, of matrassen en kussens horen niet thuis in de kledingcontainer. Het is belangrijk om alleen items in te leveren die nog herbruikbaar zijn.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren